Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@14:00:48 GMT

از داروی ترک اعتیاد تا دمنوش‌هایی برای آرامش

تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۲۲۵۷۲

از داروی ترک اعتیاد تا دمنوش‌هایی برای آرامش

در غرفه پژوهشکده گیاهان دارویی در نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی، اخرین دستاوردهای پزوهشگران این پژوهشکده معرفی شده‌اند.

دکتر رضا غفارزادگان، رییس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی در گفت‌وگو با ایسنا، به دستاوردهای این پژوهشکده که در نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته‌اند، اشاره کرد و گفت: پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی تلاش کرده است که به عنوان یک پژوهشکده پیشرو و بروز، در نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی حضور داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستاوردهایی که در این نمایشگاه معرفی شده‌اند، جزو شاخص‌ترین دستاوردهای دو سال اخیر پژوهشکده گیاهان دارویی محسوب می‌شوند.

دکتر غفارزادگان افزود: در حوزه دارویی چند محصول را تولید کرده‌ایم که مهم‌ترین دارو، داروی ترک اعتیاد "دتوکسین" است که از گیاه تلخه بیان تولید کرده‌ایم. داروی دتوکسین برای بیماران مبتلا به بیماری اعتیاد تهیه شده است و سال گذشته از این دارو رونمایی کردیم. داروی ملیتروپیک برای کنترل بیماری آلزایمر، داروی دیگری است که در پژوهشکده گیاهان دارویی تولید شده است.

وی افزود: داروی نیگلاپسین که بر مبنای روغن سیاهدانه و عسل دارویی تهیه شده است، یکی از مهم‌ترین داروها برای بیماران مبتلا به سوء هاضمه و زخم‌های گوارشی است که کمک می‌کند این زخم‌ها به صورت تدریجی بهبود پیدا کند.

رییس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خاطر نشان کرد: همچنین 12 دمنوش با برند جدید دارویی ایمپوهرب تولید کرده‌ایم که در غرفه پژوهشکده گیاهان دارویی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داده شده است. دمنوش ایمپوهرب با بسته‌بندی جدید و کنترل کیفی بسیار دقیق، دارای مجوز از سازمان غذا و داروی کشور است.

دکتر غفارزادگان به استانداردهای دارویی که عمدتاً وارداتی هستند، اشاره کرد و افزود: 5 استاندارد دارویی (Apigenin, Glycyrrhizin, Quercetin, Silybin, Suberosin) از شرکت مرک آلمان وارد می‌شوند و قیمت بسیار بالایی دارند. این استانداردها برای تولید دارو بسیار مهم هستند و تولید و آنالیز دارو ها بدون این استانداردها امکانپذیر نیست. پس از چند سال پژوهش، دانش فنی تولید این پنج استاندارد پرمصرف در صنایع دارویی بومی‌سازی شد و دی‌ماه سال گذشته از این 5 استاندارد رونمایی شد. این استانداردها در غرفه پژوهشکده گیاهان دارویی در نمایشگاه توانمندی‌ها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی معرفی شده‌اند.

وی تأکید کرد: کار دیگری که در نمایشگاه معرفی کرده‌ایم، بحث کشت بافت است و جدیدترین طرح در این حوزه، کشت بافت عناب بود که کار بسیار سختی محسوب شده و دانش فنی آن در کشور وجود نداشت و موفق شدیم در آزمایشگاه گروه بیوتکنولوژی این کار را انجام دهیم. بحث مکمل‌های ورزشی؛ تولید 5 داروی دامی برای بیماری‌های گوارشی و تنفسی طیور؛ تولید 5 آفت‌کش گیاهی برای اولین بار در کشور، از جمله سایر دستاوردهای پژوهشکده گیاهان دارویی هستند که در این نمایشگاه در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داده‌ایم.

رییس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی گفت: داروی کمک به درمان دیابت نوع 2 از گیاه گزنه ساخته شده است و تمام مراحل کارآزمایی بالینی را گذرانده و مجوز سازمان غذا و دارو را نیز دریافت کرده است. این دارو در آستانه رونمایی است و انشالله در ایام نمایشگاه با حضور وزیر بهداشت و مسئولان سازمان غذا و دارو، رونمایی خواهد شد تا بتواند در کنار داروهای مرسوم دیابت، به کاهش آلام و دردهای بیماران انسولینی کمک کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جهاد دانشگاهی دستاوردهای جهاد دانشگاهی توانمندی ها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی 1400 توانمندی ها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۲۲۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح دستاوردهای خراسان جنوبی از نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گزارشی از دستاوردهای خراسان جنوبی از حضور در نمایشگاه توانمندی‌های ایران در تهران(اکسپو ۲۰۲۴ ) ارائه کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مهدی جعفری امروز در نشست خبری به مناسبت گزارش دستاوردهای خراسان جنوبی از حضور در نمایشگاه توانمندی‌های ایران در تهران اظهار داشت: هدف اصلی ما از حضور در نمایشگاه توانمندی‌های ایران این بود که جلوه‌ای از ظرفیت‌های استان را در این نمایشگاه در معرض دید همه بازدیدکنندگان از این نمایشگاه قرار دهیم.

به گفته وی برای حضور بخش‌های مختلف استان در این نمایشگاه برنامه‌ریزی خوبی در حوزه‌های مختلف انجام شده بود تا زنجیره‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری خراسان جنوبی را در ششمین سال برگزاری این نمایشگاه که در دومین سالی بود که در  آن زنجیره‌ها توجه شده بود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: اولویت خراسان جنوبی اشتغال بر روی دو زنجیره زرشک و گوهرسنگ است که علاوه بر این دو مورد به زنجیره‌های دیگر مانند بنتونیت در سبد دوم و در سبد سوم هم در پاویون خراسان جنوبی به فرصت‌های سرمایه‌گذاری پرداخته شده بود.

وی افزود: در این نمایشگاه از کتاب 110 فرصت سرمایه‌گذاری بنام در خراسان جنوبی و کتابچه فرصت‌‌ها و ظرفیت‌های سرمایه گذاری رونمایی و بولتن‌های ادارات کل هم در هر حوزه‌ای عرضه شد که بعضی از آنها به پنج زبان دنیا ترجمه شده بود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار گفت: در این راستا کار دیجیتالی برای تولید محتوا هم انجام شد. باید ظرفیت‌های بازار پسندی خارجی تولیدات خود را شناسایی کنیم و اگر می‌خواهیم بازار صادراتی خوبی داشته باشیم باید از دانش بنیان‌ها در تولید محصولات خود استفاده کنیم. یکی از اهداف سرمایه‌گذاری در حوزه گوهرسنگ منطقه ویژه اقتصادی استان است.

وی با بیان اینکه باید با دانش‌بنیان کردن تولید، سهم صادراتی خود را در حوزه گوهرسنگ و زرشک افزایش‌دهیم، خاطرنشان کرد: 110 مذاکره تجاری بین بخش‌های دولتی و خصوصی، خصوصی و خصوصی و دولتی و دولتی در غرفه خراسان جنوبی در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران انجام شد. 21 هیئت تجاری خارجی از کشورهای چین، ارمنستان، روسیه، آفریقای جنوبی، ترکمنستان، ازبکستان، عراق و ... از غرفه خراسان جنوبی در این نمایشگاه بازدید کردند.

جعفری تصریح کرد: 55 درصد هیئت‌های تجاری بازدیدکننده از غرفه استان در حوزه محصولات مزیت دار خراسان جنوبی بودند که 25 درصد آنها در زمینه گوهرسنگ‌ها و بقیه  در دیگر زمینه‌ها درخواست‌هایی داشتند. هفت تفاهم‌نامه  هم در حوزه‌های مختلف در غرفه خراسان جنوبی امضاء شد که مهمترین آنها در حوزه گوهر سنگ بود که با وزارت صمت این تفاهم‌نامه منعقد شد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی تاکید کرد: مسئول نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی با معرفی گروه‌های تجاری بسیار خوب و دعوت آنها به غرفه استان و همچنین همکاری در زمینه‌های مختلف مربوط به برگزاری این نمایشگاه پرتوان ظاهر شد و کار شاخصی در این زمینه انجام داد. خراسان جنوبی در حوزه زنجیره‌ها در بخش فیزیکی به مرحله قابل قبولی رسیده و به طور مثال در حوزه زرشک 55 درصد کارها در استان انجام می‌شود.

به گفته جعفری در حال حاضر از همه سهم صادرات ایران، تنها 5 صدم صادرات  در زمینه گوهرسنگ است، البته جواهرسازان خراسان جنوبی به تازگی برای استفاده از سنگ‌های قیمتی استان اقدام کرده‌اند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی از شخصیت‌های چون وزیر جهاد کشاورزی، وزیر کشور و رئیس سازمان امور استخدامی کشور و تعدادی از معاونان وزرا و...به عنوان تعدادی از افرادی یاد کرد که از غرفه خراسان جنوبی بازدید کردند. 40 شرکت و 60 فعال اقتصادی خصوصی خراسان جنوبی در این نمایشگاه حضور داشتند.

انتهای پیام/ 251

دیگر خبرها

  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • تشریح دستاوردهای خراسان جنوبی از نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی سمپاد برگزار می‌شود
  • افتتاح هفتمین نمایشگاه دستاوردهای دانشجویان فنی و حرفه‌ای
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه
  • آغاز نخستین دوره برداشت جلبک‌های دارویی در چابهار
  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • بازدید اژه‌ای از نمایشگاه دستاورد‌های قضایی هرمزگان
  • سازش در ۲۲ هزار پرونده قضایی هرمزگان طی سال گذشته
  • کرفس کوهی، دارویی نهفته در دل طبیعت؛ گنجی که به تاراج می‌رود