Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، مجید ایرانمنش مدیر کل امور اداری و فناوری معاونت علمی، پس از پشت سر گذاری چهارمین جشنواره گیاهان دارویی، در خصوص ارزیابی این جشنواره و رویدادهای به وقوع پیوسته در این نمایشگاه گفت: جشنواره گیاهان دارویی که امسال چهارمین دوره خود را با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پشت سر گذاشت، یکی از کم نظیر ترین رخدادهای علمی و کاربردی در کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جشنواره بعد از نمایشگاه کتاب یکی از پر مخاطب‌ترین جشنواره‌هایی است که به صورت دو سالانه برگزار می‌شود.

ایرانمنش با اشاره به استقبال گسترده این دوره از نمایشگاه گفت: چهارمین جشنواره گیاهان دارویی، با حضور گسترده شرکت‌های دانش بنیان، تولیدکنندگان این صنعت، بخش خصوص و دانش‌آموزی مواجه شد، به‌طوری‌که 550 شرکت تولید کننده این صنعت و 170 شرکت دانش‌بنیان در این جشنواره حضور داشتند.

وی با اشاره به فضای نمایشگاهی اختصاص داده‌شده در این نمایشگاه، خبر داد: امسال چیزی در حدود 14 هزار متر فضای نمایشگاهی در اختیار داشتیم، که در جمع با توجه به بخش دانش‌آموزی و بخش خصوصی بالغ‌بر هزار غرفه توانستیم برپا کنیم.

ایرانمنش در ادامه بیان کرد: از بخش‌های دیگر جذاب این نمایشگاه، محلی در خارج از فضای مصلی بوده، که با گیاهان زنده پرشده بود، تا بازدیدکنندگان بتوانند با مراحل تولید، اکثر رشد و نمو گیاهان دارویی از نزدیک آشنا شوند.

مدیر کل امور اداری و فناوری معاونت علمی، با اشاره به استقبال خوب دانش آموزان به این صنعت عامه‌پسند در کشور، اشاره کرد و گفت: در بخش دانش‌آموزی چیزی بیش از هزار نفر ثبت‌نام کننده داشتیم، که متاسفانه به دلیل محدودیت فضا، تنها توانستیم در خدمت 175 نفر باشیم.

وی با اشاره به اینکه صنعت گیاهان دارویی یک مبحث عامه‌پسند و همگانی است گفت: در حال حاضر در این صنعت، علاوه بر مصرف داخلی و بهره‌برداری از گیاهان دارویی، در بخش صادرات، شاهد رشد چشمگیری بوده‌ایم. به‌طوری‌که درروند برگزاری نمایشگاه گیاهان دارویی، از دور نخست چندین میلیارد دلار درآمد صادراتی رقم زند و به عنوان یک صنعت درآمدزا در کشور تبدیل شود.

ایرانمنش در ادامه با اشاره به دیگر بخش‌های مهم صادراتی در حوزه گیاهان دارویی افزود: در تولیدات محصولاتی همچون زعفران، زیره، شیرین بیان و سم‌های گیاهی چیزی در حدود 520 میلیون دلار صادرات داشته‌ایم که این رقم بسیار چشمگیر است و مطمئناً نشان دهنده رشد چشمگیر فعالیت‌های گیاهان دارویی در کشور است.

مدیر کل امور اداری و فناوری معاونت علمی با اشاره به اهمیت عملیات اجرایی درروند برگزاری جشنواره گیاهان دارویی اظهار کرد: به طور کل عملیات اجرایی جشنواره گیاهان دارویی، در بحث خدمات پشتیبانی توسط اداره کل فناوری اطلاعات به انجام می‌رسد، که این خدمات شامل برپایی نمایشگاه ، تعیین فضای نمایشگاه، اختصاص فضایی برای ارئه گیاهان زنده و همچنین اختصاص فضاهای مورد لزوم در نمایشگاه و درکل تمامی خدمات رفاهی و پشتیبانی انجام است.

ایرانمنش از صرفه‌جویی 25 تا 30 درصدی هزینه‌های این دوره از نمایشگاه خبر داد و گفت: بر اساس تغییرات ساختاری در بخش اجرایی این دوره از جشنواره شاهد صرفه‌جویی چشمگیری در بعد هزینه بودیم.

وی نمایشگاه گیاهان دارویی را بستری مناسب به منظور گردهمایی فعالان این صنعت خواند و گفت: در محیطی که فراهم شد زنجیره تولید کننده، توزیع‌کننده و مصرف‌کننده همه و همه گرد هم آمدند تا به واسطه این نمایشگاه رسالت مورد نظر یعنی همان زنجیره اتصال و تعاملات کارساز میان آن‌ها فراهم شود.

وی با اشاره به ارتباط میان کیفیت مطلوب محصولات در سال حمایت از کالای ایرانی گفت: با توجه به گرایش گسترده بخش دانشگاهی و مراکز پژوهشی از گیاهان دارویی از یک سو و شناخته شدن صنعت گیاهان دارویی به عنوان بخش عامه‌پسند از سوی دیگر به طور حتم می‌توان امیدوار بود که این صنعت در کشور قدرتمند عمل کرده و می‌کند. به نحوی که با ایجاد اطمینان خاطرمردمی، داروهای سنتی در جامعه مدرن امروز رواج داده‌شده ست و این همان حمایت است که در دل فرهنگ‌سازی استفاده از داروهای گیاهی و طب سنتی به‌خوبی نمایان می‌شود.

انتهای پیام/

169 / 279 فرآورده گیاهی صنعت نمایشگاه کتاب جشنواره غرفه دانش بنیان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: فرآورده گیاهی صنعت نمایشگاه کتاب جشنواره غرفه دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۳۲۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست خبری جشنواره کتاب در حال برگزاری است

نشست خبری سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برپا شد.

به گزارش ایسنا، نشست خبری، این دوره از نمایشگاه کتاب امروز (یکشنبه، شانزدهم اردیبهشت) در مصلی امام خمینی(ره) تهران درحال برگزاری است.

یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس این دوره از نمایشگاه کتاب تهران در سخنانی اظهار کرد: سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از چهارشنبه، ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود و تا پایان روز شنبه، ۲۹ اردیبهشت در مصلی تهران ادامه خواهد داشت.

او افزود: نمایشگاه کتاب بزرگترین اجتماعی مردمی، حول محور دانش ، آگاهی و کتاب شکل می‌گیرد که با همت نهادهای مختلف برگزار می‌شود. امیدواریم این رویداد با حضور مشتاقانه ناشران خودمان در دو بخش مجازی و حضوری، به نقطه عطفی در فعالیت‌های فرهنگی، پیشرفت حوزه کتاب و کتابخوانی در کشور تبدیل شود.

احمدوند با بیان اینکه نمایشگاه جایگاه ویژه‌ای را در تقویم خانواده‌های ایرانی دارد، گفت: از خانواده‌ها برای حضور در نمایشگاه دعوت می‌کنم تا از برنامه‌های متعدد فرهنگی که در بخش‌های مختلف برگزاری می‌شود، استفاده کنند. امیدوارم میزبان شایسته برای فعالیت‌های فرهنگی ناشران ارجمند و مردمان عزیز باشیم.

رئیس نمایشگاه کتاب با بیان اینکه تلاش شده ضعف‌های مختلف نمایشگاه کاهش پیدا کند و ضعف‌ها را جبران کنیم، خاطرنشان کرد: برای افزایش سطح رضایت‌مندی مردم از نمایشگاه در زمینه اطلاع‌رسانی و آگاهی دادن، پیش از آغاز نمایشگاه نقشه کامل بخش‌های نمایشگاه تا فردا در دسترس رسانه‌ها قرار گیرد تا به اطلاع مردم برسد. این اتفاق برای نخستین بار پیش از شروع نمایشگاه کتاب، مردم و رسانه‌ها از جزئیات جانمایی ناشران پیش از نمایشگاه مطلع خواهد کرد.
 
او سپس با اشاره به برگزاری برنامه‌های متعدد فرهنگی نیز گفت: برنامه‌های ویژه برای غزه و فلسطین در زمان برپایی نمایشگاه خواهیم داشت و نماسازی برای پاسداشت و مجاهدت‌های مردم غزه تدارک دیده شده، همچنین به دلیل همزمانی دهه کرامت و جایگاه زنان و دختران، برنامه‌هایی در نظر داریم. 

احمدوند با اشاره به برگزاری همزمان نمایشگاه حضوری و مجازی کتاب گفت: امیدوارم با همکاری شرکت پست، پاسخ‌دهی مناسب به درخواست و سفارش مردم با شرایط مطلوب‌تری صورت بگیرد. حضور کتابفروشان در بخش مجازی کتاب با رفع نواقصی که سال گذشته داشت، ادامه خواهد داشت.

او با پیش‌بینی حضور گسترده مردم، درخواست کرد: مردم حضور خود را در تایم روزانه برگزاری نمایشگاه، در ساعت‌های مختلفی تقسیم کنند تا با تراکم جمعیت کمتری مواجه شویم.  

احمدوند درباره برنامه‌های بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب گفت: حدود ۶۰ ناشر خارجی در نمایشگاه حاضر خواهند بود که قریب ۵۰ هزار عنوان عرضه خواهد شد، پیش‌بینی می‌کنیم از لحاظ حجم بار دریافتی امسال افزایش داشته باشیم و حدود ۷۰ تن مرسوله خارجی داشته باشیم. امسال روزهای ۲۴ و ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت در بخش خارجی، رویدادی درباره نشر ایران خواهیم داشت و این رویداد براساس نیاز معرفی بیشتر، نشر ایران به ناشران خارجی به ویژه ناشران و کارگزاران منطقه‌ای پیش‌بینی شده است. امیدواریم این اتفاق، شروع ارتباط ناشران با جامعه جهانی نشر باشد.

علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه کتاب هم با اشاره به ارزیابی صورت گرفته از دوره گذشته نمایشگاه کتاب، گفت: امیدوارم این اتفاق به فرایند کار جدیدی تبدل شود. آنچه در دوره گذشته و این دوره تجربه می‌شود، نمایشگاهی به وسعت مرزهای کشورهای ایران عزیز است و تلاش می‌شود اتفاقاتی که در محل گردهمایی [مصلی] رخ می‌دهد، در سراسر کشور فراهم شود که بخشی از اتفاق، بخش مجازی است و بخش دیگر مرهون رسانه‌ها است.

او با تشکر از ۷۰ دستگاه و نهاد دخیل در برگزاری نمایشگاه، اظهار کرد: همه ناشران در بخش مسقف جانمایی شده‌اند و دیگر سازه موقتی نداریم. همچنین عمده کارگاه‌های ساخت و ساز که محل عبور مرور بود، جمع‌آوری و محیط بهسازی شده است. 

سخنگوی نمایشگاه کتاب با اشاره به افزایش ۵ هزارتایی پارکینگ‌ها، گفت: با این حال از عموم مردم درخواست می‌کنیم، برای بازدید از نمایشگاه از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند؛ شهرداری وعده کرده سرفاصله قطارها را کوتاهتر کند. سه درب جدید به مصلی اضافه شده است؛ دو در برای ورود نفرات و یک در برای ورود خودرویی در نظر گرفتیم. در واقع از سه جهت خیابان قنبرزاده، خیابان شهید بهشتی و اتوبان مدرس، ورودی نفررو و خودروی داریم.

رمضانی با توضیحی درباره شعار نمایشگاه به موضوع گردشگری ادبی اشاره کرد که در این دوره مورد توجه بوده است.  

او درباره میزان یارانه اختصاص یافته به دانشجویان و طلاب و استادان دانشگاه نیز گفت: دانشجویان ۷۰۰ هزارتومان یارانه دریافت می‌کنند که ۴۰ درصد را وزارت ارشاد و حامیان مالی پرداخت می‌کنندو و ۶۰ درصد دیگر را دانشجویان. میزان یارانه استادان نیز ۸۰۰ تومان است که ۵۰ درصد توسط وزارت ارشاد و حامیان و مابقی توسط خودشان پرداخت می‌شود. یارانه در بخش مجازی قابل استفاده است تا مردم بدون دغدغه و  احساس محرومیت، این دغدغه را نداشته باشند که نمی‌توانند مسافتی را طی کنند.

او سپس درباره حضور و ثبت‌نام خبرنگاران، شهروند خبرنگار و حضور خبرنگار خارجی توضیحاتی داد. 

در ادامه سخنگوی نمایشگاه کتاب یادآور شد: ۱۰۰ پاسخگو در مرکز پاسخگویی نمایشگاه  یا شماره  ۹۱۰۰۹۸۹۸، درباره نمایشگاه فیزیکی در مصلای و نمایشگاه مجازی اطلاع‌رسانی می‌کنند.
 او سپس درباره فعالیت‌های فرهنگی نمایشگاه کتاب، مشاوره‌های کتاب که در شبستان و بخش کودک مستقرند، همچنین بزرگداشت فردوسی در تقویم زمانی خود، غرقه جوایز ادبی توضیحاتی داد.

به گفته علی رمضانی حضور ۲۶۱۹ ناشر در نمایشگاه کتاب قطعی شده است و ۲۵۰ ناشر نیز در مراحل قطعی شدن هستند که اگر حضورشان امکان پذیر نبود به بخش مجازی اضافه خواهند شد.

این خبر در حال بروز رسانی است.

دیگر خبرها

  • چشم طبیعت، نمایشگاهی با الهام از زیبایی‌های طبیعت
  • راه‌اندازی داشبورد آنلاین آمارنامه ملزومات دارویی
  • نشست خبری جشنواره کتاب در حال برگزاری است
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه
  • آغاز نخستین دوره برداشت جلبک‌های دارویی در چابهار
  • افزایش فضای نمایشگاهی و تعداد ناشران در نمایشگاه کتاب
  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • هفت گوهر نایاب زاگرس در خطر انقراض
  • کرفس کوهی، دارویی نهفته در دل طبیعت؛ گنجی که به تاراج می‌رود
  • افتتاح بزرگترین دهکده آموزشی و پژوهشی گیاهان دارویی گلستان